Så enkelt och gott det är att ha lite färskt grönt så här på vintern! Har man bara lite extra ljus så är det lätt att odla inomhus på vintern. Jag odlar inga mängder utan bara det där lilla extra som piggar upp i väntan på våren. Ärtskott är så otroligt enkelt. Jag använder antingen eget utsäde om jag har mycket, eller vanliga ekologiska gula ärtor från mataffären.
Det diskuteras om det är bäst att odla dem i jord eller bara på fuktat hushållspapper. Jag föredrar jord eftersom jag tycker det håller fukten bättre om man inte kommer ihåg att kolla dem ofta. Man bara strör ut ärtor på ytan och trycker ner dem lite lätt så att de verkligen har kontakt med jorden och sedan vattnar man. Jag har mina i källaren där det är ca 13 grader varmt. Där står de under lysrör tillsammans med olivträd och rosmarin som ska övervintra. Men ärtskotten kan lika gärna vara i rumstemperatur. När de har vuxit upp någon decimeter skördar jag genom att klippa av och sedan får de fortsätta växa, så går det att fortsätta skörda.
Det här är bloggen om mina odlingar på en liten gård i Småland. Den handlar om glädjen i att odla och se hur det växer. Självförsörjning av goda och vackra grönsaker är målet!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vackraste grönsaken
Vackraste grönsaken måste ju vara kålrabbin! Den här heter Azur-star och pryder verkligen sin plats i landet. Jag kunde bara inte låta ...

-
Vackraste grönsaken måste ju vara kålrabbin! Den här heter Azur-star och pryder verkligen sin plats i landet. Jag kunde bara inte låta ...
-
Att ha egna vindruvor är så lyxigt! När de besprutas så mycket i konventionella odlingar känns det extra fantastiskt att kunna odla egna oc...
-
Jag har skrivit om strandkålen flera gånger men nu kan jag bara inte låta bli att berätta om den igen. Jag odlar den egentligen för at...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar