fredag 5 maj 2017

Strandkål


I år testade jag för första gången att bleka en av strandkålplantorna. Jag gjorde på samma sätt som man kan göra med rabarber för att få glasrabarber. När plantan började visa sig satte jag en svart hink över den så att den skulle växa utan ljus och skyddat. Då blev den så här! Bladen blev väldigt läckra, mjälla och fina.


Här är en bild på strandkål som inte är blekt. Den har också vuxit fint men bladen är inte allas lika krispiga, även om de är goda. De känns som två helt olika växter!

Strandkålen är perenn och det är nu tre år sedan jag sådde. Nu har de fått växa till sig i lugn och ro och först i år ska jag skörda mer än något enstaka blad. Nu när jag har skördat den blekta tror jag det är bäst att låta den plantan vara så att den får växa till sig så att den blir kraftig och fin och överlever till nästa år. Jag vet inte hur känsliga de är så jag får prova mig fram. Perfekt med kålplantor som går att skörda långt innan alla kålmal och kålfjärilar kommer!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vackraste grönsaken

Vackraste grönsaken måste ju vara kålrabbin! Den här heter Azur-star och pryder verkligen sin plats i landet. Jag kunde bara inte låta ...